Hoe vaak moet je je haren wassen?

Hoe vaak moet je je haren wassen?

Als natuurkapper krijg ik regelmatig de vraag hoe vaak mensen hun haren moeten wassen. Het antwoord hierop is net zo divers als de haartypes die ik dagelijks in mijn salon tegenkom. 


Verschillende factoren, zoals je haartype, het weer en je sportactiviteiten, spelen allemaal een rol in dit vraagstuk. Echter, één constante die ik keer op keer zie, is de impact van natuurlijke shampoos, met name die van Bruns Products of de shampoobars van Greenheads op de frequentie van het haren wassen.


In mijn salon heb ik ervaren dat mensen met het gebruik van Bruns Products -shampoos vaak merken dat ze hun haren minder vaak hoeven te wassen. Dat is ook het doel van Bruns Products, je haren minder vaak wassen, beter voor je haren, minder waterverbruik in de douche en dus beter voor het milieu. Het kan even wennen zijn in het begin, aangezien deze natuurlijke shampoos weinig detergent bevatten. Detergenten zijn verantwoordelijk voor het schuimen van de shampoo, en ik begrijp dat veel mensen dat als een prettige ervaring beschouwen. Echter, de essentie van een goede shampoo ligt niet per se in het schuim. Het belangrijkste is dat je met de shampoo vooral je hoofdhuid reinigt en niet zozeer je haarlengtes.


Vooral als je last hebt van droge haarpunten, raad ik aan om voor het wassen al wat  haarserum of natuurlijke conditioner op de lengtes aan te brengen. Dit voorkomt dat je haarpunten uitdrogen en zorgt voor een gezonde glans.

Wat betreft mijn eigen haarverzorgingsroutine, was ik mijn haren persoonlijk één keer per week, soms twee keer als dat nodig is. Maar ik ben benieuwd, hoe vaak was jij je haren? Laat het me weten in de reacties hieronder!